Често задавани въпроси

Какво представляват шиповете против птици?

Защитните шипове BM2012 не позволяват на птиците, като гълъби, чайки, гларуси, врани, косове и други да кацат и да гнездят по външните части на сградите и съоръженията. 

Опасни ли са шиповете за птиците?

Не, шиповете против птици не нараняват птиците, а единствената функция която имат е, че поради стърчащите изтъпени шипчета от специална метална сплав, те не могат да кацнат на местата с монтирани предпазни шипове и птиците не осъществяват контакт с тях.

Къде може да се поставят?

Малките размери на основата и възможноста за регулиране на дължината в точност до 5 см, позволяват гъвкавост в избора на място за монтаж.

Подходящи са за монтаж и защита, както на тесни повърхности, като огради, климатици, рекламни билбордове, подпрозоречни первази и др. така и на големи повърхности като стрехи, навеси, перголи, широки первази и др.

Как се монтират шиповете против птици?

Монтажа на шиповете е лесен и всеки може сам да ги монтира. Самата основа няма положено лепило на нея, а се изпозлват различни видове лепила и силикони, които са UV издръжливи и не вредят на поликарбоната, от което е направена самата основа.

За какви птици могат да се използват?

Няма ограничение във вида и размера на птиците, което ги прави универсални. Успешно могат да се прилагат като:

Каква е гаранцията за експлоатация?

Гаранцията на предпазните шипове против птици е 12 години и произтича от поликарбонатната основа. Над шиповете не се оказва никакво механично въздействие и единствената им цел е да устоят на климатичните условия.

Нужно ли е да се премахват през зимата?

Не, шиповете не се влияят от ниски температури или сняг. Поставени на покриви или улуци те могат да играят роля на снегозадържащо средство, което  да спре падането на снежни маси от покривите, в същото време здравината и сравнително малката дебелина на самите шипове, позволяват снега да преминава през тях на малки части, което предпазва лентата от отлепване.

Как мога да закупя шипове против птици?

Може да се свържете с нас по телефон, майл или в контактната форма от сайта. Времето за производство и доставка е от 1 ден до 2 седмици. Изпращаме в цялата страна с куриер. За по-големи количества предлагаме отстъпки.

Продукт произведен в България

Шиповете против птици BM2012 са разработени и произведени в България!